21. 12. 2009 00:00

Македонија на 65-тото место на ФИФА рејтинг листата

Македонија на 65-тото место на ФИФА рејтинг листата

Македонската фудбалска репрезентација 2009 година ја завршува на 65 место на листата на Светската фудбалска асоцијација - ФИФА

На последното бодување за оваа година објавено деновиве, Македонија со 4 освоени поени стигна до бројката 495, што и овозможи подобрување за едно место во споредба со ноемвриското рангирање.

На првите десет позиции на ФИФА листата нема промени. Шпанија останува на врвот а по неа следуваат, Бразил, Холандија, Италија, Португалија, Германија, Франција, Аргентина, Англија, Хрватска.

Македонија на 65-тото место на ФИФА рејтинг листата

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk