500x100-1
02. 10. 2010 09:15

Бајловчани на средба во родното село

Бајловчани на средба во родното село

 Утре во селото Бајловце пред Задружниот дом ќе се одржат традиционалните Бајловски средби во организација на Општина Старо Нагоричане и Здружение „Козјачието во срцето“.

 Според предвидената програмата во 11 часот гостите ќе ги поздрави градоначалникот на општината Старо Нагоричане, по што ќе следува: приредба од ученици од с.Бајловце, настап на КУД „Карпош“ со музичка програма,промоција на Здружение „Козјачието во срцето“, натпреварување за најдобра бајловска баница, лотарија,заеднички ручек и општонародна веселба.

 За сите заинтересирани е обезбеден превоз од Куманово во 09.00 часот од пред хотел „Кристал“.