Да не се пали оган на отворено

11.06.2010 11:19 | KumanovoNews

Граѓаните да не палат оган на отворено поради исклучително високите температури коишто се очекуваат во наредниве денови. Опасностите од избувнување пожари се големи, а тие може да се предизвикаат и од догорче на цигара, апелираат од дирекцијата за заштита и спасување во Куманово.

Да не се пали оган на отворено

Оттаму  информираат дека луѓето треба да ја почитуваат Одлуката за комунален ред и крајно одговорно да се однесуваат кога прстојуваат  во природа.Тие  потсетуваат дека отпадоците од пластична, а особено од стаклена амбалажа да ги фрлаат во корпите за отпадоци зашто расфрланото стакло може да ја зголеми опасноста од пожари.

Од дирекцијата  потсетуваат на забраната за користење на хидрантската мрежа  во зеленилото за миење возила, теписи и за разладување.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk