Куманово ќе се претстави на Саемот за туризам во Бјељина

21.04.2010 16:24 | KumanovoNews

Туристичкиот потенцијал на Куманово ќе биде претставен на Саемот за туризм во Бјељина, Република Српска.

Куманово ќе се претстави на Саемот за туризам во Бјељина

 Бјељина многу вложува во развојот на туризмот и ова е одлична прилика за нас како локална самоупрва, тамошните искуства и идеи да ги донесеме овде.За жал Куманово нема туристичко биро, кое би работело на афирмација на Општината надвор од локалните рамки, но трба да се поработи и на тој проблем. Ние сме свени дека имаме потенцијал и капацитети и треба да се вложат напори за искористување на онаа што го имаме преку привлекување на туристи од надвор-  вели Жика Крствески, раководител на секторот за култура, спорт и рекреација во Општината.

На саемот ќе бидат промовирани традиционалните манифестации „Пивтијада„, прослава на Бадник и Велигден ,а воедно ќе се претстави и комлексот Пелинце, како и рекреативниот центар Кеј. За време на престојот гостите од Куманово ќе ги посетат и позначајните институции на градот, музеи и споменици на културата, како и автентични етно ресторани.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk