×
 • Насловна
 • Вести
 • Регион
 • Македонија
 • Спорт

 • Видео

 • Колумни
 • Интервју

 • По допрен глас
 • Репортажи
 • Ретроспектива

 • Погранична хроника
 • Фото вест - Ваша пошта!

 • Дезинформации
 • ПРОВЕРКА НА ФАКТИ:КОВИД-19
 • Проверка на факти: реформи кон ЕУ

 • Контакт
 • Политика на приватност
 • Импресум
 • Маркетинг стратегија
 • Понуда за рекламирање

 • Шеесет и петта седница на Совет

  04.04.2012 08:54 | KumanovoNews

    Советот на Општината Куманови утре ќе одржи редовна седница.На дневен ред се повеќе точки од урбанизмот и извештаи за работа на општински установи.

  Шеесет и петта седница на Совет

   1. Извештај за работа на Јавната општинска установа Библиотека ‘‘Тане Георгиевски‘‘ – Куманово во 2011 година;

  2. Финансиски извештај на приходи и расходи за 2011 година на Јавната општинска установа Библиотека ‘‘Тане Георгиевски‘‘ – Куманово;

  3. Годишен Извештај за 2011 година на Фондацијата за културa и спорт ‘‘Куманово‘‘- Куманово;

  4. Годишна Програма за 2012 година на Фондацијата за култура и спорт ‘‘Куманово‘‘- Куманово;

  5. Информација за превземени мерки и активности од страна на Полициска станица од општа надлежност Куманово во текот на четвртото тромесечие од 2011 година;

  6. Информација за состојбите со децентрализацијата на ЈУ-ОУД ‘‘Професор Мијалковиќ‘‘ – Куманово;

  7. Буџетски календар;

  8. Предлог – Одлука за донесување на ДУП за дел од У.Е. ‘‘Трета МУБ‘‘, дел од Урбан блок 48, Плански опфат меѓу ул. ‘‘Перо Шварц‘‘, ул. ‘‘Драган Стопаревиќ‘‘, ул. ‘‘Ангел Дуцо‘‘ и пешачка улица – Општина Куманово;

  9. Предлог – Одлука за утврдување на Нацрт – Детален урбанистички план за дел од У.Е. ‘‘Стари Лозја‘‘, дел од Урбан блок 11, Плански опфат меѓу ул. ‘‘Доне Божинов‘‘, ул. ‘‘100‘‘, ул. ‘‘200‘‘, граница на наменска зона и крак на ул. ‘‘Доне Божинов‘‘ – Општина Куманово;

  10. Предлог - Одлука  за разрешување и избор на член на Комисијата за односи меѓу заедниците на Советот на Општината Куманово.