09. 08. 2019 11:31

Јаболкото лекува 100 болести

Јаболкото лекува 100 болести

 Ева не без причина му подарила јаболко на Адам. Затоа што ова овошје, како што велат луѓето, лекува 100 болести. Ќе наведеме само некои.

*Ако изедете едно свежо јаболко на гладен стомак, ќе ја регулирате киселината во крвата, а навечер ќе ви обезбеди мирен сон.

*Ако го исечете јаболкото на парчиња, го измешате со малку мед и со сок од лимон. Сварете го сето тоа и го изедете топло, ќе ги ублажите симптомите на настинка на ина висока температура.

*Ако ви засипнал гласот, издлабете јаболко, наполнете го со мед, испечете го и изедете го додека е топло.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk