08. 01. 2010 22:09

Видео игрите поинтересни од филмовите

Видео игрите поинтересни од филмовите

Во изминатата 2009 година Британците своето внимание го насочиле кон видео игрите и тоа ги чинело неверојатни 1,73 милијарда фунти. Тие во изминативе 12 месеци оваа забава ја сметале за покреативна од пасивното седење и гледање филм.

Според објавените податоци, Британците парите што планираат да ги потрошат за забава ги трошат на видео игрите, замена за кино картите или пак ДВД изданија кои изгледа им здодеале. За тоа сведочи прометот од само милијарда фунти, и за ДВД изданијата со 198 милиони фунти.

Единствена помокна конкуренција од компјутерските видео игри е теливизијата со своите телевизиски емисии и сателитска програма која ги опфака сите вкусови на британските корисници.

Видео игрите поинтересни од филмовите

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk