Се асфалтира улицата „Младен Стојановиќ„

07.06.2010 09:56 | KumanovoNews

  Улицата „Младен Стојановиќ„ наскоро ќе добие нов изглед. Реконструкцијата во должина од 316 метри треба да заврши до средината на месецот.

Се асфалтира улицата „Младен Стојановиќ„

 За целосна реконструкција, од улицата „Бајрам Шабани„ до кракот на улицата „Киро Антевски„ одвоени се 3,3 милиони денари, сретства од Буџетот на Општината.Остана уште асфалтирањето, а работите ги изведува фирмата „Евгенија-ерфај„, која имаше најповолна понуда на тендерот - вели Момчило Јовановски, заменик раководителот во Секторот за урбанизам.

  Динамиката на реконструкцијата била забавена поради проблем со узурпшација на дел од земјиштето од страна на граѓаните, затоа улицата ќе биде потесна во однос на предвиденото, велат од Општината.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk