Бесплатни здравствени прегледи во Старо Нагоричане

30.11.2021 16:40 | Сузана Николиќ

Здравствениот дом во Куманово во петок организира бесплатни превентивни прегледи за жителите во општина Старо Нагоричане.

Бесплатни здравствени прегледи во Старо Нагоричане

Прегледот предвидува мерење на шеќер и холестерол во крвта и крвен притисок. 

Прегледите ќе се спроведат во просториите на старото училиште во село Старо Нагоричане, во периодот од 8.30 до 10.30 часот.

Акцијата се реализира како дел од програмата „Здравје за сите“ на Министертсвото за здравство. 

2008 - 2022 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk