Лицата со попреченост се дружеа со животните на ранчот Кантрисајд во Ранковце

05.12.2021 19:24 | Жаклина Цветковска

Лицата со попреченост од повеќе општини во државата имаа можност да се дружат со животните и да уживаат во забавата на ранчот „Кантрисајд“ (Countyside) во Ранковце, организиран по повод светскиот ден посветен на оваа категорија лица.

Лицата со попреченост се дружеа со животните на ранчот Кантрисајд во Ранковце

Настанот го организираше сопственичката Мариа Дибиаџио, позната хуманитарка, во соработка со невладината организација „Хендикеп плус“, општините Крива Паланка и Ранковце, EU House Крива Паланка и спознорите Алка Макс и ТП Лав.

Специјални гости беа амбасадорот на Република Бугарија Ангел Ангелов и неговата сопруга Билјана Ангелова.

Лицата со попреченост се дружеа со коњите, кучињата и мачките, како и со останатите гости, забавувајќи се со музичката изведба на пејачот Даниел Дан и другите забавни и рекреативни содржини.

Кантрисајд е прилагоден за лицата со попреченост и наменет за хипотерапија, пливање и други методи за нивна поддршка.

2008 - 2022 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk