10. 02. 2011 12:34

Промовирано првото ЦД на „Гезме„

Промовирано првото ЦД на „Гезме„

Цедето содржи познати македонски народни песни, во тамбурашки аранжмани, што ги испеејаа познати фолк ѕвезди, кои беа дел и од промоцијата.

Ако сте во Хрватска одите на фешта, ако сте во Босна на дернек, во Србија на матине а во Македонија одите на гезме. Вака членовите на кумановската тамбурашка група "Гезме" ја почна промоцијата на нивното прво цеде "Тамбурите на Гезме" завчера во етно ресторанот "Визијана" крај Куманово. Цедето содржи познати македонски народни песни, во тамбурашки аранжмани, што ги испеејаа познати фолк ѕвезди, кои беа дел и од промоцијата. На цедето пеат Наум Петрески, Атина Апостолова, Благица Хаџи Павловска, Миле Кузмановски, Нино Величковски...

Помагатели на цедето се Советот на општина Куманово и градоначалникот на Куманово Зоран Дамјановски.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk