Виктор Цветковски

Среќна Нова 2010

Виктор Цветковски

Почитувани читатели на „Kumanovonews“ oва е мое прво обраќање како колумнист во овој медиум и се надевам дека нашата соработка ќе продолжи и понатаму со теми кои ќе бидат дел од нашето секојдневие и опкружување, проследени со препознатливиот дух на кумановци, а секако гледани од...

Бранко Арсовски

Актуелно

Бранко Арсовски

Како советник во Советот на Општината Куманово, направив севкупна анализа на активностите што ги имаше Советот во изминатите шест-седум месеци и констатирав неколку работи:

Прва и основна работа беше неговото конституирање, како и избор на претседател на Советот и Комисијата за избор и именување. Морам да...